Therapieën tegen schimmel- en beschadigde nagels !

De verdikte nagels worden grondig dun gefraisd zodat schimmel-bestrijdende middelen effectief te werk kunnen gaan.  De behandelingen moeten elke 2 à 3 weken herhaald te worden om tot een goed resultaat te komen.

Het uiteindelijke resultaat van de behandeling valt of staat met het consequent volhouden ervan. Tijdens het behandeltraject is het gebruik van nagellak en/of gelnagels niet toegestaan. Een schimmel is uiterst besmettelijk (en overdraagbaar).

Let wel: de uitwendige aanpak van schimmelnagels leidt niet altijd tot 100% genezing en het behandelingsproces vergt veel tijd en geduld. 

Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar natuurlijke producten.  


1. Behandeling door middel van de FOX laser.

Tegenwoordig zie je dat er steeds vaker dat er laserbehandelingen worden aangeboden. Deze behandelingen bestaan in eerste instantie uit een pedicurebehandeling waarbij de nagels dun gefraist worden en het aangetaste deel van de nagel wordt verwijderd. Vervolgens wordt er door middel van een laserstraal de schimmel vernietigd. De instelling van de laser is millimeterwerk en niet geheel pijnloos. Wij hanteren een traject van 3 behandelingen met telkens een tussenliggende periode van ongeveer 4 weken. De behandeling valt en staat met het consequent opvolgen van de instructies.


2. Behandeling met PACT.

De PACT-methode komt uit de tandarts– en later ook uit de oncologietechniek. De PACT-behandelmethode bestaat uit een blauwe gel die door middel van de PACT-lamp met rood licht een chemische reactie aangaat. Door deze reactie wordt de celwand van de schimmelcellen vernietigd waardoor deze afsterven. De behandeling moet minimaal 4x uitgevoerd worden. De eerste 3 behandelingen vinden binnen 1 á 1,5 week plaats, de vervolgbehandeling na 1 maand. De nabehandeling na 1 maand is om de laatste sporen van de schimmel die dan nog actief worden te vernietigen.

De behandeling met de PACT-lamp is pijnloos! De behandeling valt en staat met het consequent opvolgen van de instructies.


Binnen een half uur kunt u weten of u te maken heeft met een schimmel (kalk) nagel.

 

Met deze nieuwe techniek kunnen we nog sneller een diagnose vaststellen  en een behandelplan met u bespreken. Wanneer u besluit een behandeltraject te starten vinden we het noodzakelijk dat we vooraf weten of we inderdaad met een schimmelnagel te maken hebben.  

 

Een schimmelnagel is nooit met het blote oog te zien is, hiervoor moet er echt een test afgenomen worden.

Het is niet nodig om vooraf toestemming van de huisarts te vragen.

 

Twijfelt u of u te maken heeft met schimmel/kalknagels? 

De test (incl. bioptafname) kost €47.50