Specialistische technieken

Naast de reguliere voetbehandelingen kunt u bij ons ook prima terecht voor specifieke voetproblemen. U kunt hierbij denken aan likdoorns, beschadigde nagels en wratten. Voor ieder probleem hebben of zoeken we een oplossing!   

Nagelreparatie

We repareren soms ook nagels met acryl. Dit is afhankelijk van de conditie en aandoening van de nagel. Bij een schimmelnagel kan er na het aanbrengen van de gel- of acryl-nagel gewoon doorgegaan worden met de behandeling ervan. Het liefst werken wij met een doorzichtige gel zodat wij precies kunnen zien wat er zich onder de nagel afspeelt. Er wordt wel verwacht dat u consequent blijft behandelen omdat de ruimte onder de nagel nu extra “aantrekkelijk” is voor schimmels en bacteriën.Wratten

Wat zijn wratten?
Wratten zijn verheven, bloemkoolachtige en vast aanvoelende uitgroeisels van de huid. Meestal zijn er meerdere wratten gelijktijdig aanwezig. Voorkeursplaatsen zijn de handen en vingers. Wratten komen veel voor en kunnen pijnlijk zijn.

Oorzaak:
Wratten worden veroorzaakt door virussen. Een virus is een klein micro-organisme, dat ziekte kan veroorzaken. Wratten zijn besmettelijk. De tijd die verloopt tussen een besmetting en het ontstaan van een wrat kan 3-6 maanden of zelfs langer bedragen. Ondanks dat wratten veelal onschuldige verschijnselen zijn, zijn ze desalniettemin voor de betreffende persoon zeer hinderlijk en ontsierend. Deze vragen dan ook om een effectieve aanpak!

Behandeling:
Nieuw in ons pakket is de behandeling met de revolutionair vernieuwde Cryotherapie. De CryoPen® zorgt voor bevriezing van de wratvirus door middel van een indringende straal vloeibaar lachgas. De behandeling is secuur, kortdurend en veroorzaakt veelal niet meer dan een lokale koude tot prikkelende sensatie.

 

Bij de reguliere behandeling van o.a. wratten en fibromen is het grote nadeel, dat de omliggende, gezonde huid vaak ook wordt beschadigd door bevriezing. Dankzij Cryotherapie zijn we in staat om op de millimeter nauwkeurig te behandelen. Dit betekent dat het omliggende gezonde huidweefsel niet wordt aangeraakt, waardoor de behandeling nagenoeg pijnloos is! Een behandeling neemt slechts 15 tot 30 seconden in beslag en er is achteraf geen nazorg vereist. Na de behandeling kunt u normaal lopen en uw schoenen weer aan.

 

Aanbevolen wordt om de cryotherapie om de 3 weken te herhalen tot de wrat is verdwenen.

Alle voordelen op een rijtje:

  • Pijnloze behandeling (met name bij kinderen een groot voordeel!)
  • Slechts enkele behandelingen nodig
  • Directe behandeling is mogelijk
  • De huid hoeft niet met een pleister afgeplakt te worden
  • Er is zelden sprake van littekenvorming
  • Korte behandelmethode van slechts 20 tot 45 seconden

Sommige wratten zijn beter te behandelen met een speciale HTC(High Temperature Cauter) wrattenpen.

Met deze pen wordt alleen de wratlocatie aangestipt. Deze methode is dankzij het gebruik van een koudespray ook nagenoeg pijnloos.  Afhankelijk van de grootte, diepte en type van de wrat zijn soms meerdere behandelingen noodzakelijk.  Deze behandeling kan elke 3 à 4 dagen herhaald worden. Na afloop van de behandeling zult u weinig tot geen belemmering van de behandeling ondervinden.

 


Ortheses

Deze technieken kunnen worden toegepast bij mensen die last hebben van bijvoorbeeld een hamerteen, een klauwteen. Heeft u misschien last van een pijnlijke knok? Of misschien heeft u wel vreselijk veel last van een steeds terugkomende likdoorn?
In al deze gevallen kan er gekeken worden naar een eventuele oplossing met een siliconen orthese. Dit is een techniek, waar met behulp van 2 componenten, een siliconenstukje gemaakt wordt, precies passend voor uw voeten of tenen. Het is de bedoeling dat u het stukje niet voelt zitten tijdens het dragen ervan, ook niet in uw schoenen.

Soms wordt er doorverwezen naar een podoloog als ook de stand van de voet gecorrigeerd moet worden d.m.v.  een corrigerende- of ondersteunende zool.