Onze diensten

Medisch Pedicure

Wij zijn opgeleid tot medisch pedicure.

Een medisch pedicure is breed opgeleid zodat alle mogelijke voetproblemen op een professionele wijze kunnen worden behandeld. Dit houdt in dat wij bevoegd zijn de voeten van diabetici en reumapatiënten te behandelen.

Bovendien zijn wij in het bezit van een aantal specialisaties, zoals nagelregulatie, nagelprothese, antidruktechniek en orthesiologie.

Een reguliere voetbehandeling begint bij ons met het knippen van de nagels, vijlen en eventueel kort behandelen van eelt en likdoorns. Een behandeling eindigt met een verzorgende crème die in de huid wordt ingemasseerd.podotherapie

Vanaf dec 2014 hebben wij een NIEUWE discipline binnen praktijk  “Voeten en Welzijn”: Podotherapie Kemerink.

Wij hebben binnen praktijk "Voeten en Welzijn"ook collega’s die contracten hebben met Innofeet zodat wij  voor bijna elke cliënt met diabetes de voetzorg kunnen bieden die nodig is.

Vanaf 1 januari 2015 zijn vergoedingen op basis van zorgprofielen ingevoerd.

Een zorgprofiel is een soort ‘zorgzwaarte pakket’ wat gerelateerd is aan de risico’s die u loopt op het krijgen van wonden door slechte genezing en het risico op amputatie.

De podotherapeut vervult hierin een coördinerende rol en zal een individueel behandelplan opstellen.


Podologie

Onze podoloog helpt voetklachten niet alleen te voorkomen maar ook te behandelen. Dat doet hij met een team van voet- en bewegingsdeskundigen, gespecialiseerd en ervaren in totale voetzorg. Hij is op de donderdagmiddag op de even weken werkzaam in de praktijk en heeft van 16.00 uur tot 16.45 uur GRATIS inloop.

 specialisatie schimmelnagels


Om u beter van dienst te kunnen zijn, in het bestrijden van schimmelnagels, heb ik de opleiding schimmeldiagnostiek gevolgd en in samenwerking met het UMC St Radboud Nijmegen hebben wij nu de mogelijkheid nagel- en huidschimmels te laten vaststellen. Wij kunnen een biopsie nemen en opsturen om te laten onderzoeken of er inderdaad een schimmel aanwezig is. 

 

Genezing met medicatie

Schimmels en schimmelnagels zijn met antischimmel-medicatie (tabletten) goed te behandelen. Deze medicatie is echter erg belastend voor de nieren en lever. Bij mensen met bepaalde ziektes, aandoeningen of een verminderde weerstand, zal de huisarts deze medicatie liever niet voorschrijven. In dat geval is een uitwendige behandeling door een pedicure de beste oplossing.Specialisatie ingegroeide nagels

Bij ingroeiende nagels wordt vaak een arts geconsulteerd. In veel gevallen kiezen artsen voor een snelle, pijnlijke oplossing door een stuk weg te knippen en antibiotica voor te schrijven als er sprake is van een ontsteking. Dan is de oorzaak helaas nog niet aangepakt en is de nagel blijvend minder mooi.

Door  steeds meer  nieuwe technieken zijn gelukkig vriendelijkere methodes om u van deze vervelende aandoening af te helpen.

 

 Revolutionaire nieuwe ARKADA techniek

De nieuwe Arkada nagelregulatietechniek is breed inzetbaar bij allerlei nagelproblemen.

De Arkada techniek is een corrigerende procedure voor ingroeiende en/of misvormde  nagels. Het wordt met regelmaat toegepast, wanneer andere ingrepen of behandelmethoden geen resultaat bieden. Een ingroeiende nagel komt veel voor, zowel bij mannen, vrouwen als kinderen. Helaas is het veelal onbekend dat er diverse behandelmethoden voor deze aandoening zijn. Een drastische ingreep als het verwijderen of deels verwijderen van de nagel is lang niet altijd nodig.Tatoeages verwijderen

Er zijn veel redenen waarom je je tattoo zou willen verwijderen. Je leeftijd, een serieuze baan, verbroken relatie, verandering van type tattoo, nieuwe liefde, cover up, niet leuk meer of gewone spijt.

 

Eerlijke informatie is de basis voor een geslaagde tatoeageverwijdering. Tijdens de intake worden de mogelijkheden besproken en in onderling overleg wordt een individuele behandelplan opgesteld.Atlas-Lumbaal Massage

Eindelijk van uw klachten af met de Atlas-Lumbaal Massage.

  • Heeft u nek-, schouder-, of rugklachten?  
  • Komt u er maar niet van af?
  • Wordt u van het kastje naar de muur gestuurd
  • Bent u ‘uitbehandeld’ en moet u er maar ‘mee leren leven’?
  • Wilt u nu eindelijk weleens voorgoed van uw klachten af?
Dan zou de Atlas-Lumbaal Massage u mogelijk wél kunnen helpen.
De Atlas-Lumbaal Massage is een zachte methode om de doorbloeding en het zelf-genezend vermogen te stimuleren. In de meeste gevallen heeft het direct een positief effect ten opzichte van veel, aan de wervelkolom gerelateerde klachten.
Om erachter te komen of de Atlas-Lumbaal Massage daadwerkelijk voor u zin heeft, zijn meerdere behandelingen absoluut overbodig want u merkt het al tijdens de eerste afspraak. U weet dus direct waar u aan toe bent!
De BackBalance-methode© en dus ook de Atlas-Lumbaal Massage zijn ontwikkeld door:
backbalance nederland