Sockwell Compressiesokken en meer

Kousen met vrolijke kleuren en dessins in plaats van die saaie steunkousen? Draag de hippe compressiekousen van SOCKWELL met preventieve werking. Vanaf heden verkrijgbaar bij Voeten en Welzijn Ommen, voordames en heren in drukklasse 1 en 2 . 

Zowel de sokken als de kousen zijn in drie maatgroepen verkrijgbaar: S/M voor de damesmaten 35 tot 38, M/L voor de dames- en herenmaten 39 tot 43 en L/XL voor de herenmaten 44 tot 47. 

 

In het bijzonder zal het zwangere vrouwen, wandelliefhebbers en mensen met een staand beroep en/of gevoelige voeten, zoals diabetici, aanspreken. Zij krijgen geen last meer van snel vermoeide en opgezette voeten en benen.

 

Hoe dat kan? Door de unieke materialenmix en de speciale breitechniek zorgen de Sockwell compressiekousen voor een betere bloedcirculatie, zodat opeenhoping van vocht in benen en voeten wordt tegengegaan, terwijl de kans op spataderen sterk wordt verkleind.  

1 Twee compressieklassen 

Blokken, strepen, stippen, randmotieven en hippe prints geven de kousen en sokken extra ‘aantrekkingskracht’. De combinatie van merinowol en bamboe maken dat de voeten een constante temperatuur houden en remmen de vorming van bacteriën en geurtjes. Bovendien voorkomt deze uitgekiende materialenmix jeuk en is daarom ook zeer geschikt voor mensen met een wol-allergie. 

De compressiekousen zijn er in twee sterktes: klasse 1 (15-20 mmhg) en klasse 2(20-30mmhg). Klasse 1 is ideaal voor iedereen die gewoon extra comfort wil en niet eerder dit soort kousen heeft gedragen. Bij klasse 2 zijn mensen gebaat, die wel al ervaring hebben met compressiekousen, maar graag een modieuze kleur en een leuk dessin willen. Ook voor dunne kuiten is deze serieuzere compressiekous geknipt. 

2 Diabetessokken

De speciale, naadloze sokken voor gevoelige voeten (diabetessokken) zijn gemaakt van dezelfde materialen en zodanig gebreid, dat ze nergens kunnen knellen. Daar waar de voet afwikkelt is de sok iets dunner, zodat dit extra soepel gaat. Evenals bij een aantal compressiekousen hebben deze sokken een voetbedje in de vorm van een subtiele verdikking; heel prettig bij het lopen, terwijl de schoenen geen maat groter hoeven te zijn.

3 Sokken die hielspoorpijn verlichten

De uitgekiende breitechniek van de Planter-collectie van Sockwell zorgt voor 20-30 mmhg-compressie in de voet, minimaliseert zo de hielspoor-pijn en stimuleert de bloedtoevoer, waardoor de ontsteking wordt geremd. Daarnaast wordt de peesband onder de voet ondersteund door de speciale zool van de sok. Alle naden zijn zorgvuldig weggewerkt, zodat niets kan irriteren en de tenen kunnen gewoon bewegen.

Ook het materiaal, grotendeels een mix van bamboevezel en merinowol, heeft een positief effect: Op  bamboe kunnen bacteriën zich niet vermeerderen, waardoor transpiratiegeur wordt voorkomen, terwijl de superzachte merino-wol voor vocht- en thermoregulatie zorgt, zodat de temperatuur van de voeten aangenaam constant blijft.

4 Wandelsokken

De unieke materialenmix van de grotendeels alpaca en lamswol is zeer functioneel en aangenaam in het dragen. Alpaca(oftewel de wol van de berglama) is een superzachte vezel, die temperatuur en vocht reguleert en blaarvorming tegengaat. Lamswol versterkt deze eigenschappen nog eens.

Voor nog meer comfort zorgen de versteviging in de hiel, het kussentje bij de enkels en in de zool en de uit uitgekiende flexzones. Alle Sockwell wandelsokken zijn bovendien geheel naadloos en sluiten perfect om been en voet, zonder dat de tenen worden afgekneld. 

Zo trek je de kousen aan.

 

1 Handpalmen in de hiel

Steek uw arm helemaal in de kous met de palm van de hand in de hiel van de sok.

 

2 Kous oprollen

Pak de boord van de kous en sla de kous terug tot de hiel van de kous zichtbaar is: de kous is nu deels binnenstebuiten.

 

3 Voet in de kous

Steek uw voet zo ver mogelijk in de kous met uw hiel precies in de hiel van de kous.

 

4 Terugrollen en klaar!!!.

Rol de kous terug over de enkel en kuiten voilà 


Zilversokken

Katoen, comfortabele, ademende sokken in mooie patronen die overal bij passen.

Deze sokken bevatten zilverionen. Deze ionen hebben antibacteriële eigenschappen en neutraliseren onaangename geuren.

Dus een ideale oplossing voor mensen met aanleg voor virale- , bacteriële infecties en hyperhidrose(zweetvoeten). 

We hebben sokken en sneakersokken in allerlei maten en allemaal vrolijke kleuren.