Tatoeages verwijderen


Niets is zo veranderlijk als een mens dat je op een gegeven moment uitgekeken bent op een tatoeage of het past niet meer bij je levensstijl, door werk of privé. Naar schatting is de helft van het aantal mensen met een tatoeage deze na verloop van tijd liever kwijt dan rijk.

Tatoeages verwijderen begint steeds populairder te worden. Om een tattoo te verwijderen wordt gewerkt met een Q-switched laser.

Het weglaseren van een tatoeage is mogelijk sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw. De resultaten zijn sindsdien sterk verbeterd.

Het verwijderen van donkere tatoeages geeft goede resultaten, het weghalen van een lichtgekleurde tattoos is moeilijker. Tatoeage verwijderen met laser is geen wondermiddel maar wel de enige methode die veelal littekenloos een tattoo kan laten verdwijnen

De laser werkt met behulp van lichtflitsen, dit geeft een tikkend  geluid en wordt veelal omschreven als het gevoel van elastiekjes die tegen de huid aan schieten. Door de laserbehandeling raakt de huid soms beschadigd. Direct na de behandeling dit kan roodheid en oedeem/vochtophoping veroorzaken met soms wat bloedverlies. Soms kan er ook wat inkt uit de huid komen. Het grootste resultaat zal echter pas na enkele weken zichtbaar zijn.

Daarna kunnen blaren en korstjes ontstaan, als deze eraf vallen komt de nieuwe huid vrij. Deze nieuwe huid is erg gevoelig voor bijvoorbeeld UV-straling en zal daarom goed verzorgd moeten worden met zonnebrandcrème.

 

Het aantal behandelingen die nodig zijn om tattoos te laten verwijderen hangt onder andere af van de volgende factoren:

- de grootte en de diepte van de tatoeage. Oppervlakkige tatoeages verdwijnen sneller dan dieper gelegen tatoeages.

- de kleur van de tatoeage.Het licht van de laser wordt zeer goed geabsorbeerd door de kleuren zwart  paars en donkerblauw. De kleuren rood, roze, geel, oranje en groen reageren minder goed of niet. 

- de dichtheid van de inkt in de huid

- de ouderdom van de tatoeage

- de gebruikte tatoeage inkten. Professioneel aangebrachte tatoeages hebben over het algemeen zes      tot veertien behandelingen nodig.

- de aanwezigheid van meerdere tatoeages over elkaar

- de gevoeligheid van uw huid

- het huidtype

Wanneer de tatoeage verdwenen is zal het resultaat blijvend zijn. Heel soms komt het voor dat  op de plek waar de tatoeage verwijderd is een lichte waas te zien is. Deze  waas is met een jaar verdwenen.

Na de behandeling is zonnebank en zonnebaden uit den boze! Voor tenminste twee weken voor, en twee weken na de behandeling. Ook is het gewenst dat de huid niet te bruin is, de behandeling zal dan uitgesteld worden, dit omdat dan de kans op pigmentatie groter is. Smeren met een hoge ‘sunblock’ (tenminste factor 30)  is aan te raden. Zwemmen kunt u pas weer wanneer de huid er rustig uit ziet.

Onze tarieven

1 tot 4 cm²  € 45,- 

4 tot 10 cm²   € 60,- 

10 tot 20 cm²   € 70,- 

20 tot 25 cm²   € 80,- 

25 tot 30 cm²   € 90,- 

30 tot 35 cm²   € 100,- 

35 tot 50 cm²   € 115,- 

50 tot 60 cm²   € 130,- 

60 tot 80 cm²   € 155,- 

80 tot 100 cm²  € 185,- 

100 tot 150 cm²  € 225,- 