Nieuwe  therapie  tegen schimmel- en beschadigde nagels !

De verdikte nagels worden grondig dun gefraisd zodat schimmel-bestrijdende middelen effectief te werk kunnen gaan.  De behandelingen moeten elke 2 weken herhaald te worden om tot een goed resultaat te komen.

Het uiteindelijke resultaat van de behandeling valt of staat met het consequent volhouden ervan. Tijdens het behandeltraject is het gebruik van nagellak en/of gelnagels niet toegestaan. Een schimmel is uiterst besmettelijk (en overdraagbaar).

Let wel: de uitwendige aanpak van schimmelnagels leidt niet altijd tot 100% genezing en het behandelingsproces vergt veel tijd en geduld. 

Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar natuurlijke producten.  

1. Behandeling door middel van de FOX laser.

Tegenwoordig zie je dat er steeds vaker dat er laserbehandelingen worden aangeboden. Deze behandelingen bestaan in eerste instantie uit een pedicurebehandeling waarbij de nagels dun gefraist worden en het aangetaste deel van de nagel wordt verwijdert. Vervolgens wordt er door middel van een laserstraal de schimmel vernietigd. De instelling van de laser is millimeterwerk en niet geheel pijnloos. Wij hanteren een traject van 3 behandelingen met telkens een tussenliggende periode van ongeveer 4 weken. De behandeling valt en staat met het consequent opvolgen van de instructies.

2. Behandeling met de Mellinn20.

De Mellinn20 is een nieuwe techniek in Nederland waarbij een Low Level Laser een pulserende laser uitstraalt dat gecombineerd wordt met blauw licht energie. Laserstralen dringen door de geïnfecteerde nagelplaat. In tegenstelling tot andere lasertherapieën is de Low Level Laser niet gericht op het vernietigen van de schimmel door middel van warmte. De Low Level Laser zet het lichaam aan tot celvernieuwing waardoor het zelf de schimmel opruimt.

We starten met een intakegesprek en het afnemen van een biopt. Als de uitslag een schimmelinfectie aangeeft, kunnen we beginnen. Het laserapparaat zet u iedere dag op de aangedane nagels. De behandeling duurt 7 minuten per nagel. De behandeling met de Mellinn20 is pijnloos en derhalve dus ook erg geschikt voor kinderen en vingernagels. De behandeling valt en staat met het consequent opvolgen van de instructies.

Voor slechts 1 euro per dag kunt u de Mellinn20 bij ons huren.

3. Behandeling met PACT.

De PACT-methode komt uit de tandarts– en later ook uit de oncologietechniek. De PACT-behandelmethode bestaat uit een blauwe gel die door middel van de PACT-lamp met rood licht een chemische reactie aangaat. Door deze reactie wordt de celwand van de schimmelcellen vernietigd waardoor deze afsterven. De behandeling moet minimaal 4x uitgevoerd worden. De eerste 3 behandelingen vinden binnen 1 á 1,5 week plaats, de vervolgbehandeling na 1 maand. De nabehandeling na 1 maand is om de laatste sporen van de schimmel die dan nog actief worden te vernietigen.

De behandeling met de PACT-lamp is pijnloos! De behandeling valt en staat met het consequent opvolgen van de instructies.