Hooikoorts

Niezen, proesten, tranende ogen? Allemaal ongemakken die met hooikoorts te maken kunnen hebben. Gelukkig  kunnen we met Medical Taping de klachten verminderen of zelfs opheffen. Meestal zijn 2 behandelingen voldoen de om er weer een seizoen tegen te kunnen.

Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Er bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts. Deze behandeling met medical tape heeft effect op de segmentale structuren en heeft een 24-uurs werking.

De behandelmethode voor tapen bij C.O.P.D.- en bij hooikoorts-patiënten komen met elkaar overeen . Na één keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Bij chronische klachten kan de tape opnieuw gezet worden. C.O.P.D. patiënten geven aan dat ze over meer longinhoud beschikken en dat ze minder medicijnen nodig hebben.

Vanuit eigen ervaring beveel ik de capsules van Doterra aan:

TriEase Softgels zijn ontwikkeld om bescherming te bieden tegen seizoensgebonden hooikoortsklachten. TriEase bevortert een gezonde ademhalingsfunctie, juist op het moment wanneer dat het meest nodig is. Elke softgel bevat essentiële oliën van Citroen, Lavendel en Pepermunt. Deze oliën staan bekend om hun vermogen een heldere ademhaling en een gezond immuunsysteem te behouden.

Ook te verkrijgen via de webshop