Oorzaken en gevolgen

 Beenlengteverschil

 Doordat de dijbeenkop niet goed in de heupkom terug komt of het enkel- of kniegewricht niet goed meer op elkaar aansluit   (1), ontstaat een verschil in beenlengte en wordt het bekken eenzijdig omhoog geduwd (2). Het SI-gewricht gaat daardoor ook   vastzitten.

 Uitstraling in het been, knieklachten of kuitkrampen zijn hier vaak het gevolg van.

 Vervolgens komen de onderste rugwervels onder druk te staan en gaan pijnklachten geven. Daarnaast zien we ook pijnklachten   en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts kijken (3).

 De BackBalance-methode© brengt het lichaam terug in balans, stimuleert zowel de doorbloeding als het zelf genezend   vermogen van het lichaam.

 Het kan daarmee dé oplossing zijn voor de meeste problemen.

Beenlengteverschil - Dornmethode - BackBalance

 Slijtage

 Het gevolg van langdurig beenlengteverschil is vaak slijtage van de knieën of de heup omdat de gewrichten niet goed op elkaar   kunnen aansluiten. De weg naar de chirurg voor een nieuwe heup of knie is dan op latere leeftijd vaak nog de enige optie.

Mee leren leven

Hoe vaak komt het niet voor dat men te horen krijgt: “we kunnen helaas niets vinden”.., “het is (lichte) slijtage” of “het spijt ons, we kunnen niets voor u doen”… Kortom; u moet er maar mee leren leven.

Steeds meer mensen met uiteenlopende rugklachten, ischias, hernia en spit vinden hun weg naar de BackBalance-methode.

Daar waar de reguliere zorg vaak geen antwoord meer op weet, biedt de BackBalance-methode© in veel gevallen juist nog wél uitkomst!

Ziekteverzuim

Bij het UWV staat het ziekteverzuim als gevolg van rugklachten op nummer 1! Met de BackBalance-methode© kan langdurig ziekteverzuim of misschien zelfs ontslag worden voorkomen.